Ezer éve egyedül vagy, nem jön össze semmi, úgy érzed, Te már nem kellesz senkinek. Mi lehet veled a baj?

Lássuk a 4 legnagyobb akadályt, ami egy társtalálás útjába állhat.

1. Visszahúz a múlt

Nagyon sokan esnek abba a hibába, hogy még véget sem ért egy kapcsolatuk, máris belevetik magukat a következőbe. Az előző kapcsolat problémái, gondjai azonban kísértenek és hacsak nem oldod meg, nem zárod le őket, alaposan megnehezíthetik jövőbeni boldogságodat.

Az is akadály lehet, ha esetleg nincsen egészséges mintád a párkapcsolatokra, mert nem láttál magad előtt ilyet, és/vagy nem volt még ilyenben részed. Ilyenkor szokott az lenni, hogy minden kapcsolatodban ugyanazokat a hibákat követed el. Például képtelen vagy felnőtt szerepben lenni és a határaidat határozottan megmutatni és fenntartani, ezért folyamatosan átlépik a partnereid azokat, megaláznak és kihasználnak. Vagy mindig Neked kell a szülő szerepében lenni, és pótanyja/pótapja lenni a párodnak (egyik tehetős kliensem járt ebben a cipőben, egyszer így sóhajtott fel: “én még egy nőnek már nem szeretnék komplett sífelszerelést venni, csak azért, mert síelni mennék…”). Amíg nem tudatosítod a múlt hibáit, és nem dolgozod fel azokat akár egyedül, akár segítséggel, folyamatosan csöbörből vödörbe kerülsz.

2. Korlátoznak a hiedelmek és sztereotípiák

“A nők mind…”, “az összes férfi ebben a korban már…” – ismerősek az ilyesmi mondatok? Ezek azok a sztereotípiák, amelyektől nem látod a fától az erdőt, az embert az online profil mögött. Vannak, akiknek ugyan nem a másik nemről vannak káros sztereotípiáik, hanem úgy általában saját képességeikről vagy a párkapcsolatokról vannak káros hiedelmeik. Fontos tudatosítani ezeket, mint ahogy azt is, hogy hogyan akadályoznak meg Téged a társtalálásban? Tipikus hiedelmek a következők:

 • Egy férfi legyen magasabb legalább 5 centivel. 180 cm alatt nincsen férfi.
 • Mindig a férfi keressen többet.
 • A nő mindig legyen fiatalabb.
 • Minden nő csak a pénzemre hajt.
 • Minden férfi csak szexet akar.
 • Az online társkeresőkön nem lehet értelmes embert találni.
 • A randi rendezvényeken kizárólag lúzerekkel lehet találkozni.
 • A férfi ne legyen kopasz.
 • A férfinak legyen diplomája.
 • Ha valaki még otthon lakik, azt nem lehet komolyan venni.
 • Egy boldog párkapcsolathoz pontosan ugyanazokat a hobbikat kell űznünk és ugyanaz kell legyen az érdeklődési körünk.
 • Csak olyanokkal vagyok hajlandó kezdeni, akiknek nincsen gyerekük.
 • A távkapcsolat nem működik.
 • Rám senki sem várna 2 hónapot.
 • A harmadik randin ha nem fekszem le vele, akkor nem lesz több randi.
 • Az első 7 másodpercben el tudom dönteni, kell-e nekem vagy sem.

A fenti kritériumoknak semmi közük nincsen a párkapcsolati boldogsághoz! Ahhoz viszont talán igen, hogy miért nem találsz senkit – ha túl sok az előírás és elvárás, akkor előbb-utóbb nem találsz olyan lehetséges partnert, aki megfelelne nekik.

3. Nem érted az ellenkező nemet

Ne kezeld úgy az ellenkező nemet, mintha valami idegen bolygóról származna! Hidd el, nőknek és férfiaknak egyaránt nagyon is hasonló, hétköznapi problémái vannak. Ha valakire nem csak nőként vagy férfiként, hanem emberként is megpróbálsz nézni, azzal sokat haladtál a másik megértése felé.

Ennek az akadálynak másik típusa az, amikor nem vagy szinkronban a másikkal. Például összekevered a randi szituációt a munkahelyivel. Főleg vezető beosztású nőknél fordul elő, hogy a munkahelyről a randira beesve kvázi interjú szituációba helyezik az adott randi partnert. Ez természetesen sosem jár túl nagy sikerrel… Mint ahogy az sem, amikor frissen elvált férfiak azzal kezdik az ismerkedést, hogy fél órában monologizálnak gonosz exnejükről.

4. Hiányoznak az alapvető randi készségeid

Az is lehetséges, hogy csupán annyi a problémád, hogy ezer éve nem randiztál, és fogalmad sincsen, hogy mi hogy megy manapság. Rettegsz attól, hogy hogyan sül el egy online leszervezett randi, mert Te még olyanon sosem voltál. Nem mersz elmenni egy randi rendezvényre, mert ott biztos kinéznének. Ezer ilyen negatív gondolat akadályozhatja meg azt, hogy “éles szituban” jól “teljesíts”, és képes legyél hódítani. Jó hír, hogy ezek a készségek csiszolhatók, mint ahogy önbizalmat is lehet szerezni ismerkedés terén!