boldogsag-tervezes-nap-2

 

BoldogságTervezés Nap

 

Ilyen volt a BoldogságTervezés Nap

DSC_0136

Ez az esemény sajnos már véget ért, a többi fotót itt tudod megnézni >>>
(Várunk legközelebb!!!)

 

Gondoltad volna…

hogy a boldogság tanulható, sőt, egyes technikák és “trükkök” révén tervezhető is?

Tudtad, hogy…

a kék madarat nem kell kergetni, mert a boldogság képessége benned van, és csak elő kell hozni?

Eszedbe jutott már…

hogy vajon miért járnak olyan sokan mindenféle tanfolyamokra, és tréningekre, és mégis, miért “esnek vissza” egy idő után ugyanoda, ahonnan elindultak?

Szeretnéd megismerni…

a valóban működőképes technikákat, a boldogság tudományosan is bizonyított, megfigyelt és kikísérletezett hét elvét?

 

Egy nap, amelyen

  • megismerheted a boldogság hét elvét
  • elsajátíthatsz jól működő technikákat, melyek hatását jóval e nap után is élvezheted
  • nagy lépést teszel önmagad megértése és fejlődésed irányába
  • jó társaságban leszel

 

Program

 

Boldogság feltételekkel

Előbb a boldogság! A szüleink, az iskolánk és a társadalom azt tanítják nekünk, hogy dolgozzunk keményen, amivel sikeresek lehetünk, és akkor majd boldogok leszünk. Ez a képlet irányít minket az életünkben: ha megkapom a fizetésemelést, akkor majd boldog leszek. Ha leadok még öt kilót, akkor majd boldog leszek. Ha jó jegyet kapok, akkor majd boldog leszek. Az egyetlen probléma, hogy ez a képlet nem működik!  A helyet az, hogy a dolog pont fordítva lesz igaz: vagyis, ha boldog vagy, akkor lesz nagy esélyed a sikerre! Ezért a BoldogságTervezés napon megtanulhatod, hogy hogyan tudod az elmédet “újrahuzalozni” és  képletet helyesen alkalmazni a saját életedben!

 

Fordítsd ki világodat a sarkaiból

Archimédesz híres idézete azt mondja: “Adjatok egy fix pontot, egy elég hosszú emelőkart, és én kifordítom sarkaiból a világot”. Az elméd is hasonlóan működik. Ahogy az emelőkar hossza változtatja az emelni kívánt test súlyérzetét, úgy változtatja az elméd is a valóság érzetét a pillanatnyi hangulatai alapján. Az, hogy hogyan tapasztalod meg a világot és milyennek éled meg a valóságot, javarészt a hozzáállásodtól függ. A hozzáállásod akár napról napra változhat. Egy rosszabb napon a kákán is csomót találsz, míg egy jobb napon könnyedén birkózol meg egy nagyobb stresszel is. A BoldogságTervezés nap ezen részében tehát megtanulhatod, hogy hogyan “finomhangolhatod” a hozzáállásodat oly módon, hogy az életed teljesebb és sikeresebb legyen.

 

A Tetris-hatás

Valószínűleg te is sokszor hagyod, hogy az elméd beragadjon egy negatív “programba”, és huzamosabb ideig a stresszre és a kudarcra fókuszáljon, amivel tulajdonképpen megágyazol a kudarcnak és a sikertelenségnek. Ezzel nem vagy egyedül, mindnyájan beleesünk ebbe a hibába. A BoldogságTervezés nap egy részében tehát azzal fogunk foglalkozni, hogy miképp tudod az elmédet kiképezni arra, hogy a lehetőségekre fókuszáljon, hogy bárhová is kerülsz, meg tudd látni és meg is tudd ragadni a körülötted levő lehetőségeket!

 

Kiút a krízisből

Csalódások, krízisek és stressz közepette az elméd különböző módokat keres arra, hogy meg tudj birkózni a problémával, amivel éppen szembe találod magad. A BoldogságTervezés napon megtanulhatod, hogy miképp találd meg azt a mentális utat, amivel nem csak gyorsan fel tudsz állni egy kudarc után, de sokkal messzebbre jutsz, mint előtte.

 

Győzd le Zorro-ként a kihívásokat!

Amikor úgy érzed, túl nagy kihívásokkal állsz szemben, bepánikolhatsz és úgy érezheted, hogy képtelen vagy megbirkózni velük. A Zorro-elv segítségével megtanulhatod uralni a helyzetet, meg fogod látni, hogy nagyon egyszerűen!

 

A 20-másodperces szabály

Nagyon szeretnél lefogyni, megírni azt a bizonyos regényt, lefutni a maratont, de azon veszed észre magad, hogy pár nap intenzív munka után elfogy az akaraterőd. Hogyan lehet a változásokat tartóssá tenni, úgy, hogy átlendülj a nehézségeken? A 20-másodperces szabály segíteni fog ebben!

 

Kapcsolatok, kapcsolatok, kapcsolatok…

A legnagyobb nehézségek közepette előfordulhat, hogy visszavonulsz, még többet dolgozol és még inkább elveszíted a kapcsolatot a világgal. Pedig kapcsolati hálód építése olyan befektetés, amely megtérül. Mit csinálj, ha valamiért nincs senki körülötted és szeretnéd újraépíteni kapcsolati hálódat, illetve ha van már, akkor hogyan bővítsd úgy, hogy gazdagítsa életedet?

A nap során a fenti boldogság-elveket vesszük át rengeteg példával és gyakorlattal, így ez a nap egy emlékezetes és jó hangulatú boldogság – és önismeretfejlesztő tréning és workshop egyben.

Az előadók

 

Az előadók Soós Viktória és Jaczenkó László, a BoldogságTervezés Program elindítói, a BoldogságTervezés Műhelyek szervezői, life coachok és trénerek.

Soós Viktória: író, önismereti tréner, life és business coach, a Szabad Vagyok Program elindítója, a BoldogságTervezés könyvek 1. kötetének, az Ezért vagy még egyedül című könyvnek a szerzője. Az elmúlt években több ezer embernek segített párt találni, most a boldogságtervezés technikáit adja át a közönségnek.

Jaczenkó László: life coach, a BoldogságTervezés Program tudományos hátteréért foglalkozó ismeret elméleti kutató. Célja a nagyközönség számára érthetővé és elérhetővé tenni a pozitív pszichológia eredményeit.  Tréneri technikáit többek között Hollandiából hozta el nekünk.

 

Tarts velünk!

 

Helyszín: Green Hotel, 1148, Kerepesi út 34.

Időpont: 2013. szeptember 28. szombat, 10:00-18:00 (regisztráció: 9:30-tól)

 

A BoldogságTervezés Program a boldogságkutatásokon, a pozitív pszichológián és a life coachingon alapszik. Célja a legjobb gyakorlatokat, a leghatékonyabb módszereket átadni a közönségnek.