Podcastok2018-12-06T17:58:17+00:00

A munka-magánélet egyenúly 2. – A 4 kommunikációs és csapatméreg

2018 december 05.

Akár a családi teendőkről van szó, akár a munkahelyről, a legtöbbünk csapatban dolgozik. Íme hát a 4 leggyakrabban előforduló kommunikációs és csapatméreg, ami megnehezíti a csapatmunkát, és feleslegesen hosszúvá vagy rosszabb hatékonyságúvá teszi hosszútávon az együttműködést. A négy méreg leírásáról és kezeléséről szól ez az epizód, hogy ezeket alkalmazva több időd legyen a barátaidra, a szórakozásra, a fejlődésedre és az egészségedre, vagyis arra a két területre, ami miatt legtöbbször nem szokott megvalósulni a munka-magánélet egyensúly (lásd az előző podcastunk-et a témáról).

Work-Life Balance 2. – The 4 Team Toxins

2018 december 05.

When it comes to work (whether it is about our familial responsibilities or job-related), most of us work in teams. There are four very common communication glithes that can happen in teamwork and make the job we do longer and less efficient (both at home and in our workplace). So this episode is dedicated to the delineation of these four communication toxins, and also give you the antidotes for them, so you will have more time for your friends, your social life, your fun and entertainment, your health and your personal development, which are all important for a healthy work-life balance (as we described in the first part of this episode).

A munka-magánélet egyenúly 1.

2018 december 04.

Hogy gondolkozzunk a munka és a magánélet egyensúlyáról? Vajon mire nem figyelünk, illetve mire kellene figyelni, hogy tenni tudjunk az egyensúly megteremtéséért. Az előadásban egy 4 szegmenses modellt mutatunk be, ami kicsit árnyalja a munka-magánélet dualitását. Ezen felül bemutatunk egy önértékelő coaching eszközt, ami segít azonosítani, hogy mely életterületekkel kell legsürgősebben foglalkozni ahhoz, hogy kiegyensúlyozottabb életet éljünk.

A kiégés (burnout) felismerése és kezelése

2018 október 30.

A mai podcastban a kiégésről, annak felismeréséről, és kezeléséről lesz szó. A témához mértek kicsit nagyobb lélegzetvételű podcastból megismerhetsz egy modellt, aminek a segítségével azonosíthatod azokat a területeket, amelyek a kiégéshez vezetnek vagy vezettek, és tippeket is kapsz a kiégés megelőzésére, valamint szerepel benne pár meglepő napi 5-10 percet igénylő gyakorlat, amelyek segíthetnek a kiégés elleni harcban.

A szerelem (meglepő) elméletei

2018 szeptember 28.

Sternberg szerelem-háromszög elmélete szerint három fontos tényezője van a boldog és kiteljesedett párkapcsolatnak. Hallgasd meg a podcastot, és vizsgáld meg a háromszög segítségével eddigi és jelenlegi párkapcsolatodat! Szó esik még párkapcsolati narratívákról is – a te kapcsolatod vajon sci-fi vagy tündérmese?

Párkapcsolat előtt és után

2018 szeptember 18.

Rottenhoffer Ágota párkapcsolati és életvezetési tanácsadóval munkájáról beszélgettünk egy kávé mellett.

5 tipp, hogy vadidegen társaságban is feloldódj!

2018 szeptember 13.

Happy Network társasági rendezvényeink margójára – hogyan érezd magad a lehető legjobban új társaságban? Hogyan oldódj fel akkor is, ha esetleg introvertáltabb típus vagy, és szeretnél ugyan ismerkedni és új barátokat szerezni, de a gondolattól is gyomorgörcsöd van, hogy idegenek között legyél?

A boldog élet titka

2018 szeptember 6.

Egy több, mint 75 éve folyó kutatás betekintést nyújt a boldog élet titkaiba. Mire szánj időt, ha boldogabb és egészségesebb szeretnél lenni? A kutatás megmondja!

Mi az az önismereti munka?

2017 augusztus 24.

Hogy-hogy munka az önismeret? Erről beszélgettünk Lacival.

Milyen egy önismereti tábor?

2017 augusztus 16.

Évről-évre megszervezzük Színezd újra! önismereti-tengerparti-játszós-bulis táborunkat, és persze kapjuk a kérdést, hogy mi az az önismereti tábor, hogyan kell elképzelni. Erről beszélgetünk ebben a podcastban.

A mindfulnessről dióhéjban

2017 augusztus 13.

A mindfulness egy manapság roppant felkapott meditációs forma – de miről is szól valójában?