Szeptember 28-án tartottuk meg az első BoldogságTervezés Napot, ahol a boldogság hét elvét vettük át egy tréningnap keretében.
Nagyszerű volt látni, ahogy több, mint hetven ember gondolkodik és dolgozik együtt a feladatokon.

Megnéztük, melyek azok a káros meggyőződések, amik akadályoznak bennünket abban, hogy boldogabbak lehessünk, átvettük azt, hogy miért olyan nehéz a szokásokon változtatni és utána azt is, hogy hogyan lehet és érdemes.

A nap legfontosabb tanulsága: ahogy nem tudod magad egyik napról a másikra kigyúrni, ugyanúgy képtelenség egyik napról a másikra gyökeresen megváltoztatni eddigi gondolkodás- és szemléletmódodat. Ráadásul, ha ebben hiszel, csak még frusztráltabbá válsz, hogy nem jön azonnal az eredmény. Rendszeres gyakorlás és „edzés” a siker titka, mi ehhez adunk gyakorlatokat és eszközöket a kezedbe.

A fekvőtámasz is egyszerű elmondva, a rendszeres gyakorlás, idő és energia ráfordítás, az elhatározás a nehéz. Mi ehhez adunk támogatást.

És ami a legfontosabb: társaságot is, olyan biztonságos és támogató közeget amely segít Neked abban, hogy meglásd, min kellene változtatnod, utána pedig végigkísér a célod felé vezető utadon.

Ilyen volt a BoldogságTervezés Nap

Ilyen volt a BoldogságTervezés Nap

Egy ilyen nap nagyszerű kezdet, de igazából a rendszeres együttlét és gyakorlás, sok-sok feladat az, ami felismerésekhez juttat és segíti a változást. A coaching folyamat is több alkalmas, és sokszor az elején egyáltalán nem is látszik, hogy lesz-e eredménye: ahhoz ugyanis a kliensnek időre van szüksége. Hosszabb távon viszont szépen látszik az eredmény. Így például egyik kliensem, aki párkapcsolati problémákkal jött hozzám fél éve, szombaton lelkesen számolt be arról, hogy a már-már reménytelennek hitt kapcsolat teljesen jól működik, szeretet és elfogadás van benne egymás iránt a hatalmas elvárások és értelmetlen kezdeti játszmák helyett. Egy nyári táborozónk is eljött, ő arról számolt be, hogy olyan jól összejött a csapat, hogy együtt mennek táncolni, többek között az a résztvevő szervezi a dolgokat, aki saját magát az egyik legreménytelenebbnek állította be társaság szempontjából. Az ilyen visszajelzések azok, amelyekért érdemes dolgozni!

A változáshoz tehát meg kell teremteni a megfelelő, gyógyító (de tükröt tartó és nem babusgató!) közeget, mellé pedig oda kell adni a megfelelő eszközöket és segíteni abban, hogy azokat alkalmazzák is a tréningrésztvevők. Itt a BoldogságTervezés Programban ez a feladatunk.

Idén ősztől olyan hosszabbtávú programot dolgoztunk ki, amely éppen ezt tartja szem előtt: ez a 10 hónapos BoldogságTervezés Akadémia, amely hónapról hónapra járja végig a legfontosabb témákat az önkifejezéstől, ítélkezéstől kezdve a konfliktuskezelésen át a kooperációig, méghozzá ugyanazzal a csapattal.

Egyéni személyiségfejlesztés társas közegben

Egyéni személyiségfejlesztés társas közegben

Ha tetszett a BoldogságTervezés Nap, és/vagy elkötelezett vagy aziránt, hogy személyiséged fejlesztésével a legjobbat hozd ki magadból, nézd meg a részletes leírást és programot, szeretettel várunk a csapatban!

[button link=”http://www.boldogsagtervezes.com/bt-akademia_i-ev” type=”big”] BoldogságTervezés Akadémia – indul az első évfolyam![/button]