Coach vagyok és tréner, így rengeteget vagyok emberek körül. A munkám az, hogy motivációt, inspirációt és energiát adjak másoknak, éppen ezért muszáj töltekeznem, muszáj energiával töltődnöm hogy tudjak adni belőle. Muszáj néha hogy békét leljek valamiben, illetve valahol.

Ehhez pedig muszáj néha kicsit ki- és elvonulnom, ki a természetbe, el az emberek és a barátok elől is. Pár óra már elég kedvenc helyeim egyikén hogy megint újult erővel térjek vissza. De ez a pár óra kell.

Ha nincs meg, akkor el-és lefáradok, nyúzott leszek, aggresszív és hisztis. Ha észlelem ezeket a “tüneteket”, tudom, hogy senkinek sem jó ez az állapot, így aztán mindenféle lelkifurdalás nélkül vonulok ki néha-néha a világból. Több kedvenc helyem is van, attól függően hogy mennyire tudok elszakadni, mennyire tudok messzire elmenni otthonról. Vannak jól “bejáratott” nagyon közeli (Margit-sziget) és távolibb (Nagymaros) helyeim, közös bennük az, hogy leginkább vízparton vannak. A Dunát bámulni a legjobb kikapcsolódás – ahogy a hajók elhúznak előttem, azon gondolkodom, vajon milyen lehet rajtuk az élet. Legnagyobb élményem egyszer holdvilágos éjfélkor egy kivilágított luxushajó volt, amelynek fedélzetén idős emberek táncoltak. Sosem felejtem el a látványt, ahogy elvonult előttem a fényes hajó majd eltűnt a Duna-kanyarban. Kedvenc helyeimen általában apró csodák történnek velem, ilyen csoda volt ez a hajó is.

Tehát kell, hogy legyen kedvenc helyed. Olyan hely, ahol egyedül is jól érzed magad (sőt), ami garantáltan feltölt energiával. Ha nincs még ilyen helyed, keress egyet minél hamarabb! Ez lesz a menedéked.

Honnan ismerhető fel a kedvenc helyed?

Kedvenc helyeden egyedül is jól érzed magad

Kedvenc helyeden képes vagy kikapcsolni, elmélkedni és ellazulni

Kedvenc helyeden igazán jelen tudsz lenni, élvezni tudod a pillanatot

Az én kedvenc helyem

Zaklatottan

Észrevetted már, hogy egy nap alatt hányan próbálnak “betüremkedni” az életedbe? Hányan zavarnak, zaklatnak már kora reggeltől egészen éjszakáig? Vajon a kapott telefonhívásoknak hány százaléka tényleg annyira fontos, hogy miatta kizökkenj aktuális lelkiállapotodból vagy abból a munkából, amit éppen végzel? Rossz szokásunk, de szinte mindenhol ezt tapasztalom: mintha a telefonáló, hívó fél fontosabb lenne mint az, aki valóban jelen van. Baráti beszélgetés közben is már csak a megszokás miatt is felveszik a felek a telefonjukat, ezáltal kiszakadnak a párbeszédből, és nehezebb felvenni utána a fonalat. Figyelemhiányosak vagyunk mindannyian. Próbáld ki, hogy kikapcsolod a mobilodat egy teljes napra. Hogy elképzelni is nehéz? Pedig nem is olyan régen volt, hogy senkinek sem volt mobilja.

Házi feladat

Tehát: tegyél meg két apró lépést lelki békéd érdekében:

Találd meg a kedvenc helyedet, és ha ott vagy, feltétlenül kapcsold ki a telefonod!

Írd meg hozzászólásban, hogy mi a Te kedvenc helyed, vagy ha még nem volt, a cikk hatására kitaláltad-e hogy hol van és milyen érzés volt ott lenni!【LIXIL】【CW-KB23】【KAシリーズ】 貯湯タイプ リモコン操作 手動ハンドル式 CW-KB23
95幅 ベビーベッド から デスクとしても使える多機能家具<RUNRUN> るんるん【檜】【日本製】【産地直送価格】
『 パラソル 』ガーデンパラソル 日よけ 日除け ビーチパラソル テラスパラソル 日本製 業務用家具 店舗用 高品質 高級 アルミ 250 約260 シェード 撥水加工 オーニング おしゃれ オシャレ
ペアリング プラチナ 結婚指輪 プラチナ Pt900 2本セット マリッジリング 天然 ダイヤモンド 日本製【NEWショップ】 【ペアリング】【プラチナ】【リング】【結婚指輪】
*ドルフィン*ハーフキッチン[IHヒーター200V] 間口120cmタイプ
5個セット 土鍋 団らん朽葉10号鍋 [ 35.9 x 31 x 18.7cm 4,500cc ] 料亭 旅館 和食器 飲食店 業務用
激安160匁カラーフェイスタオル木綿地付 1ケース(50ダース600枚入)
★RPI-AP56GHJ6 【今ならリモコンプレゼント!】 日立 業務用エアコン 省エネの達人プレミアム てんうめ高静圧タイプ シングル56形 (2.3馬力 単相200V ワイヤレス)
【あす楽】ふとんダニクリーナー レイコップ 3点Eセット、景品、二次会 景品、目録、ゴルフコンペ、忘年会、新年会
[送料無料]結婚指輪 ハワイアンペアリング ホワイトゴールドk18 イエローゴールドk18k18wg k18結婚記念リング ミル打ち ハワジュ hawaii 2本セット18k 18金ブライダルジュエリ