A napköziben a felügyelő tanárnő végignézett a gyerekeken. Volt, aki a leckéjét csinálta, volt, aki olvasott, ketten sakkoztak, a többség beszélgetett. Semmi rendbontás, minden pontosan úgy haladt, ahogy az rendjén való egy napköziben. Aztán a tanárnak egyszer csak fennakadt a szeme az egyik gyereken. Csak most, a sokadik körbepásztázás után hasított belé a felismerés, hogy a gyermek már jó régóta ül az asztalnál egy üres papír felett. A papír mellett színes ceruzák hevertek játékos rendezetlenségben. Most, hogy jobban megnézte a gyereket, látta, hogy az mered a papírra, és néha-néha ráncolgatja a homlokát, mint aki nagyon-nagyon töri valamin a fejét. Várt egy picit. Közben néha igazi gyakorlott tanári szemmel körbe-körbe pillantgatott a szobán, hogy valahol szükség van-e rá, de a többiek elvoltak magukban, ahogy eddig is, így a tekintete visszatért a papír felett ücsörgő gyerekre.

– Nyilvánvaló, hogy segítségre szorul – gondolta a tanárnő, és lassú léptekkel elindult a lurkó felé.

A gyermek közben tétován felemelt egy színes ceruzát és egy vonalat rajzolt a papírra. Majd eztán egy másik ceruzát kapott a kezébe, és a papírra egy újabb vonalat húzott. Szemlélte egy ideig az eredményt, és a kezében lévő ceruza végét rágva ismét a gondolataiba merült.

A tanárnő közben odaért. És mint aki a fejében már lejátszotta a mondanivalójában forgatókönyvét, szelíden, de határozottan megszólalt:

– Min dolgozol? De ugye tudod, hogy nem szabad rágni a ceruzát. Csúnya lesz a vége, ráadásul piszkos is! Szóval mit csinálsz?

A gyerek kivette a szájából a ceruzát, és felnézett.

– Rajzolok.

– És mit rajzolsz? Érdekesnek tűnik. – tette fel a kérdést. Úgy gondolta, talán tud segíteni a fiúnak, ha megmondja, hogy mit szeretne lerajzolni?

– Istent akarom lerajzolni!

A tanárnő a gyermeki naivitástól elbűvölve önfeledten felkacagott. – Istent? Hiszen senki sem tudja, hogy hogy néz ki! – próbált segíteni. A fiú kicsit megszeppenve és értetlenül nézett vissza a napközis tanárnőjére. Egy kis csend után végül bátortalanul megszólalt:

– Hát jó, de még csak most kezdtem. Ha befejeztem, akkor majd mindenki tudni fogja.

VÉGE

A történetért cserébe csak annyit kérünk, oszd meg velünk lent a hozzászólások között, hogy számodra mi a történet tanulsága! Több szem többet is lát, és másképp is látja ugyanazt alapon! (Kérünk, előtte ne olvasd el, hogy mások mit írtak, nehogy aztán amiatt ne írj semmit! 🙂)

Turbózd fel az önbizalmadat!

Ha szeretnél március 28-29-én egy intenzív önbizalomfejlesztő tréningen részt venni, amiben kiscsoportos coaching eszközökkel két napon keresztül fókuszálunk az önbizalomépítésed rejtelmeire és az önbizalmadat romboló automatizmusaid felismerésére, akkor sokat ne gondolkozz, mert egy évben csak egyetlen ilyen tréninget tartunk! A részletekért és a jelentkezéshez kattints a képre!