Önbizalomhiány

Drága mulatság az önbizalomhiány

Önismereti tréningjeinken már a nyitókörben rendszeresen kiderül, hogy a résztvevőink egyik legnagyobb problémája az önbizalomhiány. Ez tartja vissza őket többek között attól, hogy mások előtt meg merjenek szólalni, hogy ráírjanak arra a bizonyos kiszemelt nőre Facebookon, hogy kiálljanak magukért konfliktushelyzetben, vagy hogy fizetésemelést kérjenek. Az önbizalomhiány tehát nagyon sokba kerül. Nem csak rengeteg pénzt és értékes kapcsolatokat veszítesz vele, de azt az érzést is, hogy legalábbis magadra minden körülmény között számíthatsz. Az önbizalomhiány tehát minden téren szegényebbé tesz – nem csoda hogy rosszul érzed magad tőle!

Az ellenszérum

Vannak akik az önbizalomhiányt javíthatatlan karakter hibának gondolják, ami visszatartja őket attól, hogy megvalósítsák az álmaikat. Pedig az önbizalmat lehet fejleszteni és lehet javítani az önbizalomhiányon is, mert az legtöbbször nem más, mint önromboló énüzenetek összessége, amelyek múltbéli kudarcaink vagy rossz tapasztalataink téves következtetéseit és “tanulságait” játsszák le újra és újra a fejünkben. Ez a belső monológ néha egészen extrém méreteket ölt, és minden egyes lépésünknél megpróbál elgáncsolni bennünket, azt súgva hogy alkalmatlanok vagyunk, bármibe is kezdünk. Ha jó évet akarsz magadnak, itt az ideje megálljt parancsolni a belső monológnak és befejezni saját magad elgáncsolását és céljaid elszabotálását. Kezdjük mindjárt az önbizalommal kapcsolatos mítoszokkal és tévképzetekkel!

Önbizalom self-coaching feladatlap

Kiegészítésként készítettünk Neked egy ingyenes self-coaching feladatlapot gyakorlatokkal. Ha komolyan gondolod a változtatást, töltsd le most, nyomtasd ki és csináld meg a feladatokat! Legjobb, ha ehhez szerzel ismerőst is!

Turbózd fel az önbizalmadat!

Ha szeretnél március 28-29-én egy intenzív önbizalomfejlesztő tréningen részt venni, amiben kiscsoportos coaching eszközökkel két napon keresztül fókuszálunk az önbizalomépítésed rejtelmeire és az önbizalmadat romboló automatizmusaid felismerésére, akkor sokat ne gondolkozz, mert egy évben csak egyetlen ilyen tréninget tartunk! A részletekért és a jelentkezéshez kattints a képre!