5. “Önbizalommal születni kell. Mindegy mit csinálok, sosem lesz akkora önbizalmam, mint X-nek”.

Az előző pont alapján már egyértelmű, hogy az önbizalom alapvetően nem egy velünk született képesség vagy állapot. Ez nem jelenti azt, hogy ne lenne igaz, hogy vannak emberek, akik akár a neveltetésük, akár a genetikájuk miatt ügyesebbek az önbizalomépítésben. Természetesen nem egyenlő feltételekkel építjük az önbizalmat. Aki egész életében rombolta az önbizalmát, az nyilván rosszabb helyzetben van, mint az, aki folyamatosan építette azt. A helyzet azonban az, hogy bármikor bárki elkezdhet építkezni rombolás helyett. Az önbizalomépítés első lépése mindig az, hogy felismerjük, hogy problémánk van e téren, és külső segítségre szorulunk. Így ha ezt a cikket olvasod, már te is megtetted az első kis lépést. A következő lépésekben már csak fel kell ismerned, hogy hogyan, mikor és milyen körülmények között rombolod az önbizalmadat, hogy szisztematikussá tudj válni az önbizalomépítésben.

Önbizalom self-coaching feladatlap

Kiegészítésként készítettünk Neked egy ingyenes self-coaching feladatlapot gyakorlatokkal. Ha komolyan gondolod a változtatást, töltsd le most, nyomtasd ki és csináld meg a feladatokat! Legjobb, ha ehhez szerzel ismerőst is!

Turbózd fel az önbizalmadat!

Ha szeretnél március 28-29-én egy intenzív önbizalomfejlesztő tréningen részt venni, amiben kiscsoportos coaching eszközökkel két napon keresztül fókuszálunk az önbizalomépítésed rejtelmeire és az önbizalmadat romboló automatizmusaid felismerésére, akkor sokat ne gondolkozz, mert egy évben csak egyetlen ilyen tréninget tartunk! A részletekért és a jelentkezéshez kattints a képre!