1. “Majd ha lesz önbizalmam, akkor csinálok valamit.”

Évről évre jönnek hozzánk olyan tanfolyami résztvevők és coaching kliensek, akik azt várják, hogy egy tréningtől vagy coaching folyamattól szereznek önbizalmat, anélkül, hogy bármi egyebet tenniük kellene. Minden egyes alkalom után csalódnak, mert nem változott semmi, így újabb és újabb trénereket, coachokat keresnek, várva arra, hogy majd a következő alkalomtól fognak megerősödni önbizalomban. Egyik résztvevőm már 3 éve járt a különböző társkereső tréningeket, de még egy randit sem mert összehozni, elmondása szerint azért, mert először elméletben fel akart készülni, nehogy valamit elrontson majd “éles helyzetben.”

Sajnos azonban ez nem így működik. A coaching illetve a tréningek – vagy ez a cikk amit éppen olvasol – csupán mankók tudnak lenni az önbizalomépítésben, de semmiképpen nem helyettesítik az egyéni munkát. A közös foglalkozások erőt, inspirációt és motivációt adnak, de cselekedned neked kell. És akármennyire meg lettél inspirálódva, a cselekvés – legyen az valakinek a leszólítása, nyilvános beszéd vagy konfliktushelyzet felvállalása – eleinte kínos, nehéz és kellemetlen lesz. Viszont idővel egyre könnyebb!

Turbózd fel az önbizalmadat!

Ha szeretnél március 28-29-én egy intenzív önbizalomfejlesztő tréningen részt venni, amiben kiscsoportos coaching eszközökkel két napon keresztül fókuszálunk az önbizalomépítésed rejtelmeire és az önbizalmadat romboló automatizmusaid felismerésére, akkor sokat ne gondolkozz, mert egy évben csak egyetlen ilyen tréninget tartunk! A részletekért és a jelentkezéshez kattints a képre!