3. “Az önértékelésem attól függ, hogy hogyan nézek ki és mennyi pénzem van.”

Az önbizalomhiánnyal küzdő emberek által elkövetett két legnagyobb hiba az, amikor az önértékelésüket a kinézetükhöz vagy az anyagi helyzetükhöz kötik. Nem tagadhatjuk, hogy a társadalom sajnos nagy hangsúlyt helyez erre a két dologra, a csapból is az ömlik, hogy leginkább huszonéves milliomosnak kellene lenni a boldogsághoz, és negyven feletti anyáknak is maximum kora harmincas, feszes testű nőknek kell kinézniük ahhoz, hogy érjenek valamit, egy férfi pedig havi nettó x összeg alatt nem is vehető komolyan. Az efféle elgondolások következménye többek között a magas depressziós és válási arány.

Coaching praxisom alapján kijelenthetem, hogy sem a boldogság, sem az önbizalom nem ezen a két dolgon múlik. Járt már nálam az élet értelmetlenségéről panaszkodó milliomos üzletember, vagy topmodell alkatú, teljesen önbizalomhiányos huszonéves nő is párkeresési gondokkal. Ugyanígy végigkísérhettem azt is, amint egy elvált 60-as nő megerősödik önbizalomban és megtalálja a szerelmet. Szóval tényleg nem a kinézeten és az anyagiakon múlik az önbizalmad. Sokkal inkább azon, hogy melyek a belső értékeid, és tudsz-e azoknak megfelelően élni és főképp cselekedni, vagy sem.

Turbózd fel az önbizalmadat!

Ha szeretnél március 28-29-én egy intenzív önbizalomfejlesztő tréningen részt venni, amiben kiscsoportos coaching eszközökkel két napon keresztül fókuszálunk az önbizalomépítésed rejtelmeire és az önbizalmadat romboló automatizmusaid felismerésére, akkor sokat ne gondolkozz, mert egy évben csak egyetlen ilyen tréninget tartunk! A részletekért és a jelentkezéshez kattints a képre!