Egy ember meghalt. Tisztességes ember lévén a mennyországba került. A mennyország gyöngyházfényű kapuja előtt már várta egy angyal, és azonnal meg is szólította az új jövevényt.

– Boldog voltál a földi léted alatt választott hivatásodban?

– Bárcsak azt mondhatnám, hogy az voltam. – kezdte szomorúan az ember – Az volt az álmom, hogy festőművész leszek. De abból nem tudtam volna megélni. Kénytelen voltam éjt nappallá téve egy gyárban dolgozni, hogy el tudjam tartani a családomat. E mellett már semmire sem maradt időm. Ráadásul a családom nem támogatta, hogy képzőművészeti iskolába menjek. Szerintük az pénzkidobás lett volna. Sőt, még a feleségem is azt mondta, hogy reálisan kell szemlélnem a dolgokat, és jobban teszem, ha elfelejtem ezt a gyerekes álmomat, hiszen már egy egész családot etetnem kell. Gyári munkásként kezdtem, de lassacskán sikerült felfelé haladnom a ranglétrán, és végül vezetői beosztásba kerültem. Onnan pedig már nem volt visszaút. A feladatom nagyon felelősségteljes volt, számos ember megélhetése függött az én munkámtól. Aztán egy napon tudtam, hogy ez a hajó már elúszott. Ilyen idős korban már biztosan nem leszek festőművész.

Az angyal elszántan, türelmesen és szelíd tekintettel hallgatta a jövevény nehéz sorsáról szóló elbeszélést.

– Ha már itt tartunk, – kezdte izgatottan az ember – meg tudnád nekem mondani, hogy ki minden idők legnagyobb festőművésze?

– Oh, ez könnyű, – válaszolta azonnal az angyal – hiszen itt áll előttem.

– Ezt nem értem – szólt zavarodottan az ember – hiszen mondtam, hogy nem tudtam időt szánni a festésre.

– Hát igen, bizony nagy kár, hogy nem tetted…

VÉGE

A történetért cserébe csak annyit kérünk, oszd meg velünk lent a hozzászólások között, hogy számodra mi a történet tanulsága! Több szem többet is lát, és másképp is látja ugyanazt alapon! (Kérünk, előtte ne olvasd el, hogy mások mit írtak, nehogy aztán amiatt ne írj semmit! 🙂)

Turbózd fel az önbizalmadat!

Ha szeretnél március 28-29-én egy intenzív önbizalomfejlesztő tréningen részt venni, amiben kiscsoportos coaching eszközökkel két napon keresztül fókuszálunk az önbizalomépítésed rejtelmeire és az önbizalmadat romboló automatizmusaid felismerésére, akkor sokat ne gondolkozz, mert egy évben csak egyetlen ilyen tréninget tartunk! A részletekért és a jelentkezéshez kattints a képre!